Известие

Collapse
No announcement yet.

"Носене" на предницата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "Носене" на предницата...

Здравейте колеги,

потърсих но не намерих отговор с търсачката, може би на формулирам правилно въпроса...
    Колата е от подписа - 156, 1,9 жтд, феслифт 1

Както и да е. Тази сутрин ходих до Пловдив и забелязах още на отиване едно странно леко носене от предницата, сякаш ме духа вятър, а времето бе абсолютно тихо и ужасно студено (-18 в 8 сутринта ). Забелязах също че като ме подметне неравност колата се държи леко сякаш е на лед - предницата 'плува' леко наляво-надясно.
    Може и да си въобразявам, ама по скоро не... Преди 2 седмици пътувах - сякаш също го имаше, но много по-неосезаемо.
    Повечето време карам колата из града и там не мога да го усетя - на висока скорост се усеща...
    След предното пътуване ходих на диагностика на предницата и огледахме всичко ( и аз бях в канала естествено), единственото което забелязахме са леки, ама много леки луфтове в двата шарнира... Накрайниците са ок, тампоните видимо също... Иначе няма тропане и чукане грам, само стандартното леко поскърцване от време на време, с което съм свикнал отдавна... Гумите са еднакви, равномерно напомпени и износени ( поне видимо ).

От какво може да е според вас - дали дето я блъскам в тия ледове и снегове предницата не е станала за реглаж или има нещо за подмяна... Много ме дразни, щото това направо не е моята кола.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Чекај да се стопли малку, па после на проверка, тиа температури направо не са нормални за една кола на тие години....
    Читал сам во AutoBuild дека на -20 окачването втрднува, амртизерите втрднуват,...

Поздрави
    AR 145 1.4TS ex
    AR 159 JTDm ex
    AR 145 QV

Comment

Колега, да не би от студа налягането в гумите да е паднало много? До колкото знам, на всеки 10 градуса надолу налягането пада с ~0.05-0.07 атмосфери, т.е. ако си ги мерил на +10 и са били добре, в тия студове ще са с около 0.2 по-меки, което може и да се усети, зависи от гумата.
      167.AR67302

Comment

Първоначално публикувано от dcntd Покажи съобщение
        Колега, да не би от студа налягането в гумите да е паднало много? До колкото знам, на всеки 10 градуса надолу налягането пада с ~0.05-0.07 атмосфери, т.е. ако си ги мерил на +10 и са били добре, в тия студове ще са с около 0.2 по-меки, което може и да се усети, зависи от гумата.
        Одеве ги премерих, добре са си...

Амортисьорите са ми добре също, поне видимо - твърди са, колата не мръдва...
        А да, и забравих да пиша - не дърпа на никъде като я пусна...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
          Одеве ги премерих, добре са си...

Амортисьорите са ми добре също, поне видимо - твърди са, колата не мръдва...
          А да, и забравих да пиша - не дърпа на никъде като я пусна...
          Може от задницата - реглаж
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Може от задницата - реглаж

Да, ама ако носи задница се усеща по друг начин, или поне така си мисля...
            Лошото е че тука никой не прави реглаж на задници... Няма подходящ стенд...

Comment

Ако си убеден, че всичко е изправно по окачването (включително стабилизиращите щанги с тампоните им), според мен също неправилен реглаж е много вероятна причина - ако сходимостта не е правилна точно така ще се държи колата (доколкото съм запознат) - от най-малката неравност почти ще губиш управлението...
              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 14:14.

Comment

Може
                Колкото до стенд - лошо
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Яворе,
                  днес ходих : Пловдив - Сливен -Пловдив -София -Пловдив и ме носеше точно както обясняваш. След дълго чудене установих : ВЯТЪР
                  Бях с бус.
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                    Яворе,
                    днес ходих : Пловдив - Сливен -Пловдив -София -Пловдив и ме носеше точно както обясняваш. След дълго чудене установих : ВЯТЪР
                    Бях с бус.
                    Ако беше прочел - тихо време е написал
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Аз сутринта като тръгнах за работа задните гуми така ми стържеха в насъбралите се ледове по подкалниците, направо ужас......
                      Към 15:00ч. малко ги поизбутах и одеве я измих на параструйка....
                      Обаче имаше много лед по цялото окачване......

Така че изчакай първо да се разтопи тогава пак пробвай......
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

ама много леки луфтове в двата шарнира...
                        Кой шарнири? Горни долни....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Кой шарнири? Горни долни....
                          На долните със сигурност.
                          На горните не успяхме да забележим луфт, ама като гледам ще ти идвам на 'гости' в Стара Загора - хем да разходя жената до МОЛ, хем да погледнем дзверо...

Ама си мисля че наистина е от загуба на сходимост - то последния месеж в тия снегове и коловози - все едно карам по цял ден тежък оффроуд.
                          Да се стопли малко само и ще ида на стенд. Добре че рядко пътувам извън града, щях да откача направо ако трябва всеки ден да се дразня така

---------- Post added at 22:06 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                          Яворе,
                          Бях с бус.
                          Абе видимо тихо беше, ама знае ли човек...
                          То като няма листа не може да се прецени по дърветата.
                          Но със сигурност нямаше силен вятър, тогава е ясно.

Comment

Kолега при Желев,правят стенд и на заден мост?
                            Поне 2 пъти съм ходил там през последните 3 години и доволно.
                            Ако разбира се проблема ти е в реглажа?
                            156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                            KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                            Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                            Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                              Kолега при Желев,правят стенд и на заден мост?
                              Поне 2 пъти съм ходил там през последните 3 години и доволно.
                              Ако разбира се проблема ти е в реглажа?
                              Точно при Желев я гледахме...
                              Приятелчета са иначе, ама на заден мост не правят, освен ако не съм разбрал че са взели нов стенд...

Само на МБК има такъв стенд, ама там са едни...

Comment

Working...
                              X